Kurser

Knivsmideskurs


Lär dig smida dina egna knivar på ett traditionellt sätt!


Kursen för smide är  19.00-21.00,på Måndagar och onsdagar. Anmälan sker dagen innan via sms till

+46 70 776 11 66

då vi lär ut material kunskap, värmebehandling, härdning, slipning, design och knivmodeller samt knivhistoria.


Man får även lära sig vilka verktyg man behöver för att sätta igång själv, samt hur man kan bygga sin egen lilla smedja på ett enkelt, men funktionsdugligt sätt, allt beroende på hur många gånger man går.'


På Torsdagar kl 19.00-21.00 har vi kurs i tillverkning av knivslidor, och det är samma upplägg som smideskursen.

Detta är både en rolig och annorlunda kurs som brukar uppskattas av både gammal och ung. 

Smidesmäster Patric Fälldin, har mer än 30 års erfarenhet och har tillverkat knivar och knivblad som skickats över hela världen till både jägare, friluftsmänniskor, militär förband och överlevnadsexperter.

Ålder för deltagare 8 år - 180 år , för att hinna göra en helt färdig kniv med handtag och knivslida så får man räkna med 6-8 kvällar.


Pris per person : 800 sek per tillfälle inkl material

såvida man inte vill använda mera exklusiva material, då kan kostnad för detta tillkomma

Betalning sker vid varje tillfälle, helst med SWISH
Tappskokurs


Kursen är en endagskurs. Lärare på kursen är hovslagare Jens Svedbrandt, Knivsta, och Smidesmäster Patric Fälldin, Almunge. Undervisningen sker i två grupper, en grupp tränar sig på att slå på tappskor på hästben (från slakteri), medan den andra gruppen lär sig hur man riktar skor och får dem att forma sig som man vill samt verktygs och matriallära. Gruppbyte sker ”i halvtid”. Oömma kläder rekommenderas starkt, och du bör ha med dig ett par oömma men bekväma handskar. Alla verktyg som behövs finns att låna på plats. Kläder efter väder, då dagen tillbringas utomhus, men under tak om det regnar.


Det finns 12 platser på varje kurs, så det är först till kvarn som gäller (datum och klockslag på inkommen anmälan gäller om det skulle bli ont om platser). För att en kurs skall kunna genomföras krävs minst 6 deltagare.


Kostnaden för kursen är 2000 kr plus moms, dvs 2500 kr totalt per kursdeltagare och betalas på plats med swish eller kontant, anmälan är bindande och vid uteblivet deltagande så faktureras kursavgiften.

Fler kurser finns på vår hemsida PKevent.se